Renovatie botenzolder

 
Chaos op de werven!!

Op elke goedlopende werf is er altijd wel een afdeling te vinden waar het altijd rommelig is en waar je altijd iets kunt vinden wat je net niet kunt gebruiken maar wat je niet wegdoet omdat....

Zo ook bij ons op de werven van de MVH. Werven is dan wel een groot woord maar maar op de botenzolder zijn toch wel een paar juweeltjes van boten gebouwd zoals de Mississippi, de Jonk ,de Sperwer en een Smitsleper met barge.
In de loop der jaren is er wel van alles verbouwd in verband met plaatsen van de machines, werkbanken en opslag van diverse materialen. Echter een paar dingen die altijd zijn blijven liggen en vandaag de dag actueel zijn, zijn  bijvoorbeeld isolatie en brandveiligheid. Vandaar dat er nu een enigszins gestructureerde vorm van chaos heerst. De buitengevel wordt als eerst voorzien van isolatie en met gipsplaten afgewerkt.

Er zijn in de hoek twee  nieuwe werkplekken bijgekomen en een stelling staat klaar om materialen overzichtelijk in weg te bergen.
Ook de inspecteur van de brandweer had een dringende wens.. Hij wilde dat er nu toch eens wat aan het zachtboard werd gedaan wat overal tegen de wanden en plafonds zit, dus dat moet er ook nog uit.

Voorlopig is er nog genoeg werk te verzetten maar daar maken onze botenbouwers geen probleem van...!

 En als je dan even niet oplet heb je een gloednieuw geveltje. Keurig strak afgewerkt in een fris kleurtje. Blijkbaar kunnen die modelbouwers ook goed op schaal 1 :1 werken!!  We kunnen nu weer verder met een wandje ontdoen van zachtboard en overtollig materiaal afvoeren...