De schouw van Johan

Je eigen boot nabouwen.

Op de botenzolder wordt hard gewerkt aan de modellen van de diverse types schepen. Een schitterend zeiljacht zoals de Eendracht. Een stoere zeesleper door een oud marineman die overal mee bezig is en altijd voor elk karwei te porren is. En soms ook zelfs voor voor z'n eigen schip die schijnbaar net een zware storm heeft overleeft. Het grootste gedeelte van de zolderverbouwing is nu achter de rug en iedereen heeft nu een plekje gevonden om aan zijn eigen project te werken. Een paar projecten staan nog te gebeuren zoals de ventilatie en aansluiting van de draaibank.

Nu er weer voldoende ruimte is om weer te bouwen zijn de meesten weer druk met hun eigen model. Zo ook Johan als een van onze nieuwe bouwers die al weer een paar maandjes meedraait op zolder. Speciaal aan zijn model is dat ie het schip ook 1 op 1 in de haven heeft liggen. Als een echte schipper heeft hij zijn model straks ook op de schoorsteenmantel staan. Hij past zelfs de bouwtekeningen aan om zijn model precies gelijkend te krijgen aan zijn boot.
Regelmatig doet hij nog mee met zijn schip aan zeiltochten en evenementen. De bouwdoos komt na jaren in de kast te hebben gelegen weer tot leven op de zolder sinds hij lid is geworden van de MVH. Mede door de adviezen van de andere bouwers vordert hij gestaag en begaat niet de fout die andere bouwers begaan door thuis  alleen bezig te zijn en dan op een problemen te stuiten waardoor het model weer in de kast verdwijnt en roemloos tenonder gaat. Hij komt trouw op de  woensdagmorgen binnen met model en materiaal onder de arm om na de koffie weer driftig aan de slag te gaan met GWS schouw.

wordt vervolgd...